Om PVC Almenning

Vi er en privateid produksjonsbedrift som er lokalisert innerst i Austefjorden i Volda kommune. Bedriften er et utspring av Almenning AS og daglig leder Steinar Almenning er 3. generasjons driver. Over flere 10-år har vi spesialisert oss på produksjon av PVC-produkter, og spesielt ABRA silopress er et nasjonalt kjent produkt.

I tillegg produserer vi det aller meste i PVC etter kundenes ønsker. Alt fra sikringsmatter, foldeporter, hengerkapell og tjukkasmattetrekk til skreddersydde presenninger.

Er du på jakt etter skreddersydde kvalitetsprodukter i PVC har du kommet riktig.

Vår historie

1948 – Starten

Magnar Almenning låner penger av sin tante og kjøper en reservemotor fra en havarert båt. Den 2 sylindre 40HK dieselmotoren monteres og blir drivkraften på sagbruket som er starten på Almenning. I de kommende årene er det full produksjon av fiskekasser fra Ulvedal i Stryn.

1965 – Sønnen

Hallvard Almenning, sønn av Magnar flytter hjem og begynner i arbeid på sagbruket. Med seg har han ideen om å produsere sengebunner og bedriften utvider produksjonen. Etter hvert som produksjonen utvides ansettes sønnene Sveinung og Yngve.

1975 – Fabrikken

Etter hvert som ”sagbruket” på Ulvedal blir for lite etablerer Almenning seg i et større produksjonslokale hvor automatisering av produksjonen nå blir prioritert. Sønnene Hallvard, Yngve og Sveinung Almenning driver selskapet som 2. generasjons Almenning og forsker på ulike områder hvor de kan utvide suksessen.

1980 – Åttitallet

I en tid hvor salget av sengebunner går ned begynner brødrene å forske på nye produkter og muligheter. Alt fra selvåpnende porter/led til akematter i PVC kommer ut av produksjonslokalene. Men den største oppfinnelsen er Abra silopress som blir en suksess. Med denne oppfinnelsen revolusjonerte de silodriften hos småbruk i hele Norge.

2017 – Tredjegenerasjons Almenning

Etter å ha flyttet produksjonen til Høydalen overtar Steinar Almenning (sønn av Sveinung Almenning) stafettpinnen og etablerer familieforetaket nå i Høydalen på Sunnmøre. Sammen med tidligere deleier av Høydal møbelfabrikk, Gunnar Høydal, skrives det nå ny historie for kvalitetsprodukter i PVC.